системот за квалитет

Квалитет предност NGYC е

Компанијата има најмногу напредна опрема и технологија на производство обработка и проверка .: различни температура магнетни тестер, Германија ја големина на честички аналитичар, СММ, грубост Ratemeter И Магнетни Деклинација тестер итн, кои се моќна гаранција за доставување на врвен квалитет SmCo постојан магнетни производи на клиентите.
На компанијата строго обработува ISO / TS16949: 2009 и ISO9001: 2008 меѓународните системи за контрола на квалитетот. Секој производ се очекува и бара да бидат квалификувани за прв пат, кое е загарантирано со воспоставување на систем за управување со квалитет серија како инспекција процес, контрола, анализа и континуирано подобрување Итн .. Со цел да се избегне неквалификувани производи, направи 100% инспекција или земање мостри инспекција на клиенти & rsquo; и услов пред пратката. Како резултат на тоа, компанијата се наоѓа на листата во гаранција за квалитет претпријатија од Ningbo извоз и Ningbo познатиот бренд квалитет на производите со научни управување и строга контрола на квалитетот.

NGYC помина ISO / TS 16949: 2002 Систем за управување со квалитет и ИСО 14001: 2004 систем за животна средина за сертификација

z1_e
z2_e

Забелешка:

Тоа е прв пат дека NGYC помина ISO9001: 2002 за управување со квалитетот на декември 2001 година
NGYC помина ISO / TS 16949: 2002 Quality Management System за посебните барања на авто делови производство и услуги поврзани со да се применуваат на ISO9001: 2000 Во последниот квартал од 2005 година
прв пат помина ISO 14001: 2004 систем за животната средина сертификација во ноември 2008 година
донесе ISO / TS16949: 2002 (TUV SUD)
Repass ISO ISO9001: 2000 Во 2009 година
ISO9001certificate ажурирање на 2008 верзија, и ISO / TS16949 ажурирање до 2009 верзија во 2010 година .

Корпорации животната средина политика и цели на животната средина

Политика за заштита на околината:
Се придржуваат кон правилото заштита на животната средина подобрување на социјалната Сликата
оптимизација на процесите заштеда на енергија и намалување на трошоците Воспоставување Зелена претпријатија
целосно учество континуирано подобрување се задоволат потребите на сите страни
содржината на политиката за животната средина:
1. ветување за подобрување и континуирано загадување спречи.
2. Ветувањето до усогласеност со закони и прописи и други барања.
3. За целите на намалување на загадувањето и заштеда на енергија, активно истражување и да се истражуваат нови технологии во процесот на производство.
4. Нагласување на животната средина на свеста на вработените и Active 

К3

Учество.
 5. Преку над Посветеноста, што е "континуирано подобрување", "спречување на загадувањето" И "Усогласеност со законските и други барања", се комбинираат со сите видови на мерки за заштита на животната средина и да ги задоволи потребите на сите страни, крајот подобрување на целокупната слика на претпријатија.

Z3

2011 година Цели на животната средина:
1. Ослободување од животот Канализација постигнува Интегрирано отпадни води стандард за III одделение.
2. издувни гасови постигнува стандарди емисиите во воздухот За Степен II.
3. Зајакнување на управувањето со цврстиот отпад.
4. Намалување на магнетни прашина загадувањето на.
5. Спречување на хемиски несреќи.
6. заштедите на електрична енергија.

7. Подобрување на персоналот на свеста за управување со животната средина.
8. Подобрување на способноста на компанијата да одговори на инциденти.
Компанијата политика за квалитет и целите на квалитетот

Политика за Квалитет:
Разбирање на потребите исполнат очекувањата
Квалитетот на прво место континуирано подобрување
цивилизирани Производство спречување на загадувањето
цел на компанијата е Квалитет:
1. автомобили Магнет за време на испорака стапка од 100%.
2. Не-автомобили Магнет Време на испорака курс & Ге; 80%.
3. Автомобилски квалитетот на производот Врати се на 0 ppm.
4. Не-Автомобилски квалитетот на производот се враќа PPM & Ле; 2000
5. Општо земено просечно задоволство и Ге; 80%.
6. внатрешна вработените задоволство и Ге; 80%.

Z4
Z5